Help ons aan een veilige boot!

geplaatst in: Roeien | 0

roeiboot_folder1.

Graag uw bijdrage voor een veilige boot voor roeiers met een beperking om vaker en verder op de Rijn te roeien.

Sinds 2013 roeien WAAG leden met vrijwilligers van VADA en WAAG (roeimaatjes) in stabiele boten met 2 roeiplaatsen. Met een stabiele boot met 4 roeiplaatsen zouden ze vaker, verder en veiliger op de mooie Rijn kunnen roeien.

Voor deze D4 zoeken wij sponsors.
U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening:
NL 56 INGB 0004 3080 43
van sportvereniging WAAG
onder vermelding van: roeiboot

WAAG, sportclub voor mensen met een beperking heeft een ANBI status, dus uw bijdrage is onder voorwaarden aftrekbaar voor de inkomensbelasting.

De kosten van deze boot zijn 18.000.De Vrienden van de Stichting Roeivalidatie in Rotterdam hebben reeds een groot deel van de financiering van de boot toegezegd, en ook de gemeente Wageningen heeft een bijdrage geleverd. Nu de rest nog! De sponsorbijdragen zullen worden gepubliceerd op de websites van VADA en WAAG, indien gewenst anoniem.

roeiboot_folder3.

De Rijn is een prachtig, breed roeiwater met mooie natuurlijke oevers, uitzichten en zandstrandjes. Maar ook met steeds grotere vrachtboten, steeds meer snelle speedboten en waterscooters. En vaak is er veel wind en/of stroming. Stabiele, brede boten zijn zwaarder en minder snel dan de smallere. Maar met 4 roeiers in een boot, kan je goed tegen de stroom oproeien, ook al zijn niet alle roeiers sterk. Ook kan je beter de grote en de snelle boten tijdig ontwijken. Met 4 roeiers kan je ook verder de Rijn op roeien dan met 2 roeiers. Deze boot ( D-4) is een unieke boot omdat zij wordt uitgerust met allerlei extra voorzieningen die het gebruik makkelijker en veiliger maken: extra luchtkasten, extra vlonders om makkelijker te kunnen instappen, een snelverstel systeem voor de voetenborden en klapriggers.

roeiboot_folder4.

ROEIEN is een toegankelijke sport met extra middelen en met de unieke VADA roeibotenkraan

Ook als je beperkingen hebt (lichamelijk en/of verstandelijk) kan je roeien, ook in Wageningen
• in een brede en dus stabiele boot ( wherrie)
• met riemen die voor jou aangepast zijn en
• met een ervaren roeimaatje van VADA of WAAG

Je moet wel kunnen zitten en minstens 1 arm kunnen gebruiken. En net als alle roeiers moet je kunnen zwemmen.

Voor extra veiligheid en een veiliger gevoel zijn er speciale zelf-opblazende reddingsvesten. Om het in- en uitstappen makkelijker te maken is er een instaphek. Voor het Aangepast Roeien van VADA & WAAG zijn deze middelen geschonken door een particuliere stichting en door de gemeente. Er zijn, indien nodig, nog meer hulpmiddelen beschikbaar of te verzinnen, zoals een feesthoedje voor de stuurvrouw om een slechtziende roeier te stimuleren omhoog te kijken. Het niveau van het (Rijn) water is veranderlijk, en kan wel 6 meter lager of hoger zijn. Om de zwaardere roeiboten zonder sjouwen te water te kunnen laten is er op VADA een speciale botenkraan. Helaas mag deze kraan geen personen tillen, vanwege de veel strengere veiligheidseisen hiervoor. Dus moet je wel zelf de trap af en op lopen, en de maatjes kunnen hierbij helpen.

www.Sportclubwaag.nl
www.VADAroeien.nl/aangepastroeien