Nationale Aangepast Roeien tocht 2016

geplaatst in: Roeien | 0

De Hilversumse roeivereniging Cornelis Tromp viert haar 80ste verjaardag. Ter ere van deze gebeurtenis organiseerde zij op 25 juni de ‘Nationale Aangepast Roeien’ tocht.

NAR_2016_1

STOERe roeiers Thea, Dolf en Frits roeiden de tocht, met maatjes Birgit, Tineke, José, Lineke en Martha. In wherries van CT en op speciaal verzoek hadden ze zelfs riemen voor Frits wat aangepast, de binnenhendel korter gemaakt.

We roeiden, met in totaal 170 deelnemers, op het Hilversumse kanaal en ook op de Kortenhoefse plassen, een avontuur in smalle kronkelige slootjes en door grote velden dotters en waterlelies heen. Helaas maakten mieren het onmogelijk om rustig op de wal te picknicken. Daarna keken we naar demonstraties van vaste bank roeien en een wedstrijd van 500 m.

Daarna was er muziek en zang van het zeemanskoor “De Eemsvaarders” en de “Rozjinkes”, beiden met veel dansritmes en meezingers! Een maaltijd met ijs toe sloot deze leuke dag af.

Volgend jaar doen we weer mee met de wedstrijd!

NAR_2016_2