Streefbedrag aangepast roeiboot bijna binnen!

geplaatst in: Roeien | 0

roeiboot_folder4.Eind mei is door Baumgarten Bootsbau begonnen met de bouw van de aangepast roeiboot. Voor de kenners: een aangepaste D-4. De bouw is nu zo ver dat de boot naar IJmuiden gebracht wordt voor het plaatsen van de riggers. Intussen wordt er al vele woensdagochtenden – tussen de regenbuien door – gewerkt aan een afdak voor een boot naast de roeiloods, zodat de D-4 in de loods kan liggen.

De Roeivalidatie en haar Vrienden hebben al een naam in gedachte, die recht doet aan hun donateurs die samen 2/3 de van de bootkosten opgebracht hebben. En ook de Wageningse bijdrage ( streefbedrag € 6000 , of wel 1/3de van de kosten) is bijna rond! Allereerst al door de gift van de gemeente van € 1000 euro ( subsidie voor bewegen in de openbare buitenruimte) , en afgelopen week door de verrassende gift van € 3000, van het bedrijf Factum Advies uit Veenendaal. Dit bedrijf steunt onder anderen projecten die aan het welzijn bijdragen en het toegankelijk maken van sporten valt onder deze noemer:

“sport verbindt, is belangrijk voor sociale contacten, en is goed voor lijf en geest”

De rest van de Wageningse bijdrage is bijeengebracht door leden en donateurs van WAAG, van de Stichting Ter Bevordering van de Roeisport in Wageningen ( STBRW) en van VADA. Er zijn nog enkele giften onderweg.

Van de doop van deze unieke boot willen we een speciaal feestje maken, we denken aan een open dag waar niet alleen de gulle gevers, maar ook professionals en potentiele STOERe roeiers kennis kunnen maken met de boot en met het Aangepast Roeien. Dat zal dan eind augustus worden.