• z

Lentefeest 2017

geplaatst in: Feesten | 0

Wat een geluk met het mooie weer tijdens het lentefeest! Op deze zonnige zaterdag is er veel gebeurd. Wie wilde werd thuis opgehaald door leden van de Rotary Wageningen Bergsport. In ieder geval verzamelde iedereen zich bij Werkplaats en Kinderboerderij De Proosdij in Ede. Voor sommige leden een bekende plek omdat ze daar werken!

De ochtend begon met een drankje, cake en een woordje van de organisatie. Daarna konden we direct de boerderij verkennen: een speurtocht met vragen en heel veel dieren om te bekijken waarvan sommige ook geaaid konden worden.

Welke groep had de meeste vragen goed?

Deze vraag bleef hangen toen de rook van het lentefeest was opgetrokken. Hier komt het antwoord, maar eerst: er is ongelooflijk enthousiast gewerkt in de groepjes om de vragen op de verschillende plekken van het het kinderboerderij-terrein te beantwoorden. Een korte samenvatting:

De groep Chantal met onder andere Viola, Theo, Thea en Dolf noemden de kip Maxima. De groep van Jaap met Tynette, Niels, Jiska, Marco en Willi bedachten Kippelientje. Bijna alle 13 groepen met bijna 70 deelnemers vonden dat de wol van het schaap vooral in truien gaat zitten. Dit hadden we niet aan zien komen. Ook niet dat de Pauw als mooiste dier werd gekozen. De groep van Rob en Rosella met Sjaak, Tijn, Piet, Meike en Florie vond het eerste dier dat zij zagen meteen het leukst, namelijk de parkiet. De verschillen waren het grootst als het gaat om de kleur ogen van het konijn. Is het nu rood, bruin, zwart, groen of blauw? Ook dat was verrassend. Verder een eervolle vermelding voor Paulien die alle vragen kort en krachtig wist te beantwoorden.

De voorbereidingscommissie heeft geconcludeerd dat het erg moeilijk is om vragen te maken en om winnaars aan te wijzen. De troostprijs is nu voor een volgende keer bewaard en ieder kreeg de hoofdprijs, namelijk een originele lolly!

Na de spreurtocht kon er op muziek gedanst worden!

Na al die actie kon iedereen wel wat rust gebruiken. Daarvoor was binnen in ‘Schenkerij de Proosdij’ ondertussen een buffet uitgestald met veel verschillende gerechten zodat er voor iedereen wel iets lekkers bij zat! Salades, rijst, gekruide aardappels, verschillende soorten vlees, Turks brood, gebakken groenten en sausjes.

Als afsluiting was er een groep muzikanten die moderne of bekende liedjes speelde. Nog steeds lekker buiten in de zon. En wie wilde mocht mee dirigeren. Alle gast-dirigenten kregen na afloop een muziek medaille.

Al met al een heel geslaagd Lentefeest! We willen dan ook iedereen hartelijk danken die dit feest heeft helpen organiseren. In het bijzonder Henk van Andel, Bernadette Gval, Bettie Nederhoff en Bram van den Ende. En niet te vergeten de sponsoren wiens financiële bijdrage het allemaal mogelijk maakte:

• Rotaryclub Wageningen-Bergpoort Food of Cultures
  • Bril 29