• Allemaal soorten pompoenen
  • Verzamelen bij het winkeltje van de ommuurde tuin
  • Schampagneblad
  • Uitleg over de tuin

Vrijwilligersmiddag bij De Ommuurde Tuin

geplaatst in: Uitjes | 0

Op 7 oktober zijn vrijwilligers van waag naar De Ommuurde Tuin geweest. We begonnen in de schuur met koffie, thee en een gebakje, gemaakt door vrijwilligers van De Ommuurde Tuin. Tijdens de koffie hebben we kort over onderwerpen gesproken zoals deskundigheidsbevordering, vertrouwenscontactpersonen, vrijwilligersovereenkomsten, verhuizing naar het nieuwe zwembad in Renkum, ad hoc hulp aan hoog bejaarden om nog een keer te kunnen zwemmen, de aankomende banenmarkt, onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers voor de donderdag en zaterdag groepen en het droevige nieuws over het overlijden van Joop Kanis.

Daarna kregen we een rondleiding in De Ommuurde Tuin. Naast uitleg over de tuin en tuinieren konden er ook planten geproefd worden. Wie durfde kon de bloem van ‘Champagneblad’ proeven. Daar kreeg je een wel 5 minuten durend prikkelend gevoel van in je mond; de smaak van elektriciteit als dat een smaak is :$. We hebben van alles geleerd over biologisch tuinieren, de samenwerking met een lokale imker en het werk van de universiteit voor het behoud van oude rassen. Een erg leuke, lekkere en leerzame middag.