Huldiging Henk Tamming

geplaatst in: Feesten | 0

’Onvoorwaardelijke inzet voor anderen’

Henk Tamming blij verrast met Wagenings Erezilver

De heer Henk Tamming kreeg maandagavond 20 november het Wagenings erezilver vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid en belangeloze inzet voor de Wageningse samenleving. Locoburgemeester Han ter Maat speldde het erezilver op tijdens de feestavond voor leden, deelnemers en vrijwilligers van WAAG in Wageningen.

Actieve en zeer betrokken vrijwilliger

Henk Tamming is vanaf zijn pensionering in 1996 een zeer betrokken en actieve vrijwilliger. Zijn onvoorwaardelijke inzet voor anderen is buitengewoon groot. Niets is hem te veel en het is zijn passie om het iedereen naar de zin te maken. Hij is als coördinator èn vrijwilliger betrokken bij WAAG. De heer Tamming is coördinator bij het zaterdag-zwemmen in zwembad De Bongerd. Ook iedere dinsdagavond is hij in het zwembad aanwezig om mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te stimuleren om te bewegen. Tot 2015 was hij ook coördinator van de donderdagavond zaalsport van WAAG.

Naast zijn inzet voor WAAG is Henk Tamming actief bij verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen. Hij zet zich belangeloos in voor de bewoners en verricht uiteenlopende werkzaamheden. Van koster bij de zondagse kerkdiensten, fietsvrijwilliger met dementerende bewoners op de duo-fiets, het begeleiden van bewoners naar het ziekenhuis tot helpen bij het ontbijt in het restaurant. Beide Wageningse organisaties waarderen de heer Tamming bijzonder vanwege zijn onvoorwaardelijke inzet en persoonlijke aandacht voor de leden en bewoners. Hij rust niet voordat iedereen het naar de zin heeft. Hij is een vrijwilliger waar je altijd op kunt rekenen. Gecombineerd met een grote dosis humor en gevoel voor kwaliteit, maakt dit alles Henk tot een “gouden” vrijwilliger. De aanvraag voor het erezilver werd door vele medevrijwilligers en deelnemers
ondersteund.

Wagenings erezilver

Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor
Wageningen hebben. Dit is de derde uitreiking van het erezilver in 2017.