WAAG bij ‘De Onderlinge 2018’ van VADA

geplaatst in: Roeien | 0

Zondag 3 juni zijn de onderlinge wedstrijden Vada-roeien gehouden. Met drie boten hebben de STOER roeiers van WAAG meegestreden om de medailles.

Over een afstand van 350 meter werd op het havenkanaal in Wageningen om het hardst geroeid. Dolf, Thea en Femke hebben vastberaden en enthousiast alles gegeven in deze keiharde wedstrijd. Ondersteund door roeimaatjes in de boten en hard juichende familie en fans op de “Vada-Punt”.

Een handicap voor de roeiers waren de twee zware boten. De wherries Jan van Gent en de IJsvogel moesten gebruikt worden omdat de lichtere wherries op een tocht in het buitenland zijn. Met geweldige sportieve inzet wisten Dolf en Thea de race in deze moeilijke boten toch helemaal uit te roeien. Uiteindelijk heeft Femke gewonnen in een tijd van 1 minuut en 44 seconden. Na afloop kreeg zij met haar bemanning dus ook een medaille omgehangen door de wedstrijdcommissaris van Vada. “Een blik trekken”, heet dat in roei termen. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

STOER heeft de smaak te pakken, als het effe kan doen we volgend jaar weer mee!