Jan Janssen Classic 2018

geplaatst in: Uitjes | 0

Op zaterdag 30 juni werd vanuit sportcentrum De Bongerd in Wageningen de wielertoertocht de Jan Janssen Classic gereden. Voor de 33e keer alweer. Vrijwilligers van WAAG hebben daarbij hand- en spandiensten geleverd. We bemanden een verzorgingspost in Deelen, begeleidden auto’s en fietsers bij de Bongerd, bemanden het bagagedepot op de Bongerd en hadden een auto met chauffeur paraat om gestrande fietsers op te halen. Nieuw dit jaar was de bewaakte fietsenstalling waar ook door vrijwilligers van WAAG geholpen werd.

Aan de toer zelf deden, samen met de enige echte Jan Janssen, zo’n 3500 deelnemers mee aan twee traditionele toertochten: naast de ‘Jan Janssen Classic’ voor racefietsers ook de ‘Hel van Ede-Wageningen’ voor mountainbikers. De racefietsers konden kiezen uit etappes van 70 tot 200 kilometer door het heuvelachtige gebied rond de Utrechtse Heuvelrug, tegen de stuwwal bij de Rijn en over de toppen van de Veluwe. Voor de mountainbikers was er een monstertocht van 60 tot 100 kilometer onverhard klimplezier.

Zoals ieder jaar gaat een deel van het inschrijfgeld gaat naar Gehandicapten Sport Nederland. Een deel daarvan krijgt WAAG voor bijdrage van vrijwilligers. Dit jaar zo’n 1500 euro! Alle vrijwilligers van WAAG hartelijk dank!