Afsluiting seizoen zaterdag zwemmen Renkum

geplaatst in: Zwemmen | 0

Zaterdag 07 juli hebben we het zwemseizoen weer gezellig en sportief afgesloten in Doelum. De volwassenen die in het wedstrijdbad zwommen moesten er tegenaan. Zij moesten een afstand afleggen van 200 meter. Een half uur later was de beurt aan de kinderen zij kregen de opdracht om 150 meter te zwemmen. Dit werd natuurlijk wel beloond met een origineel ENVOS afstand- brevet.

Het brevet kregen ze pas uitgereikt als ze ook nog even de spelletjes in het doelgroepen bad hadden behaald. Dit bad was onderverdeeld in 3 vakken. In het eerste vak moesten ze zoveel mogelijk bekers water naar de overkant brengen. Zwemmend met een plankje waarop een beker water stond. In het tweede vak lagen verschillende duikmaterialen op de bodem. Deze moesten worden opgedoken en aan de kant gelegd. In het derde en tevens het moeilijkste vak lag een verzwaarde emmer omgekeerd op de bodem. Door hier zoveel mogelijk tennisballen onder te stoppen ging de emmer omhoog. Er waren wel 8 ballen voor nodig om het voor elkaar te krijgen.

De volwassenen die in het doelgroepenbad zwommen omdat zij nog niet vaardig genoeg zijn om in het diepe bad te zwemmen, werden ook niet ongemoeid gelaten. Zij moesten aan de eisen voldoen van een zeepaard brons of aan de goudvis.

Wat was iedereen trots toen aan het eind alle certificaten werden uitgereikt. Nog even een groepsfoto op de trap van Doelum en van de kinderen in het zwembad. De kindergroep ging daarna nog gezellig een frietje eten bij de Landing.