Racerun-training in Ede!

geplaatst in: Racerunner | 0

Sinds enkele maanden wordt er door Atletiekvereniging Climax Ede, training gegeven voor racerunners. Het zou heel leuk zijn als daar meer deelnemers gaan meedoen.

Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Je kunt hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit of door een spierziekte o.i.d. minder mobiel zijn. Voor deze groep is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Atletiekvereniging Climax Ede is één van de vijftien verenigingen in Nederland die deze sport aanbiedt. Wij trainen op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom. Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar racerunnenclimax@gmail.com