1ste lustrum Roeigroep STOER

geplaatst in: Roeien, Uitjes | 0

Deze zomer bestond STOER 5 jaar, en dat we vierden dat met een roeitochtje op de Kromme Rijn. We konden 3 wherries huren bij de Roeivereniging Viking in Utrecht. Wherries zijn brede en stabiele roeiboten. Al om 8 uur vertrokken we vanaf VADA zodat we een uur later bij Viking ontvangen konden worden, met koffie en appeltaart. Zelf hadden we ook taart meegekregen van de moeder van Femke dus de dag begon goed!

We hebben onszelf toegezongen met “Lang zullen we roeien”.

Roeiers van Viking waren erg behulpzaam bij het te water laten van de boten en toen konden we het water op. We roeiden via het Merwede kanaal, de Vaartse Rijn en een stukje Singel, onder een smalle brug door de Kromme Rijn op. De tocht ging verder achterlangs het grote voetbal stadion van FC Utrecht tot voorbij de tunnel onder de snelweg A27. Pas daar keerden we om en legden aan achter ‘De Moestuin’. Voor het uitstappen hadden we de meegebrachte glijplank niet nodig. Met een paar helpende handen en wat grote stappen lukte het heel goed! Het achterpoortje was speciaal voor ons van slot gehaald zodat we direct van de kant de tuin in konden lopen. Hier kregen we een heerlijke en gezonde lunch.

Weer helemaal bijgetankt gingen we weer terug. Weer met wat grote stappen en helpende handen de boot in. Toen we op de Singel kwamen werd het druk. Er kwamen veel motorboten de Oude Gracht uit die ons aan alle kanten voorbij vaarden, de Vaartse Rijn af. Dat was echt wel goed opletten voor de stuurlieden en roeiers: bijsturen en vaak stoppen en inhouden!

Terug op Viking hielpen een paar roeiers ons weer met de boten: op de kant halen, schoonmaken en in de loods brengen. Ze waren onder de indruk van onze gezellige groep en vonden dat er heel goed en gelijk geroeid werd. Een aanmoediging voor Viking om het aangepast roeien ook bij hun weer een plek te geven!