WAAG tennis in het nieuws

geplaatst in: Tennis | 0

In september is Piet Noordhuis door De Gelderlander gevraagd om wat te vertellen over het tennissen bij WAAG. Hieronder het artikel dat op 16 september in de krant stond.

Door te sporten, horen ze erbij

Frits Noordhuis (31) toont zijn expressiviteit op de tennisbaan van LTC Harten in Heelsum, waar hij met zijn vader Piet (74) een balletje slaat. Frits is één van de 120 leden van sportclub WAAG, die zich richt op mensen met een beperking. “Voornamelijk leden met een verstandelijke beperking en enkele met fysieke beperkingen”, zegt Piet.

Hij coördineert als één van de zestig vrijwilligers de tennisgroep. Noordhuis was negen jaar voorzitter van de club. “Het sporten is goed voor hun fysieke ontwikkeling.” Aan beweging heeft Frits in elk geval geen gebrek. De sportfanaat roeit, korftbalt en zwemt ook graag. “Bij die sporten zie ik mijn vrienden”, zegt hij.

Piet Noordhuis omschrijft WAAG als een warme vriendenclub. “Doordat ze sporten, voelen ze dat ze meedoen en er dus bij horen.”