Lentefeest 2019

geplaatst in: Feesten | 0

Zaterdag 18 mei hebben WAAG en Rotary Wageningen Bergpoort het jaarlijkse Lentefeest gevierd. Dit jaar was het feest in Ederveen in De Boerewoage. Om 9:30 uur kwamen de eerste feestgangers aan. Dat aantal groeide snel en toen de Rotary Bergpoort (Jan) nog enkele zwemmers bij de Bongerd had opgehaald, waren we helemaal op maximale sterkte. Binnen werden we ontvangen met koffie en thee (dat is altijd goed) en nadat we gezellig met elkaar hadden gekletst, waren er binnen en buiten spelletjes en activiteiten. Voor een deel bekend van vorig jaar, dit keer aangevuld met “raadsels oplossen”. Die staan verderop in deze nieuwsbrief.

Binnen was een opstelling gemaakt om dieren na te tekenen. Buiten waren er allerlei spellen, zoals een golfspel, sjoelen, een spiraal bekend van televisie kwissen en een gatenkaasspel. Het gatenkaasspel was moeilijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Het viel niet mee om de schijf over het bord te bewegen, zonder de bal in een van de gaten te laten vallen. Ook konden er planten versierd worden: er waren labeltjes, stickertjes en strikjes om de plantjes nog mooier te maken. Rond lunchtijd was er warm eten. Het eten werd wederom geleverd door “Food of Cultures” uit Wageningen. Er was keuze uit een gerecht met vlees en een gerecht met bonen. Beide waren erg lekker. En voor de meeste geen verrassing: als toetje was er een ijsje!

Na het eten gingen we weer door met de spelletjes en daarna was er binnen nog muziek waarop enthousiast werd gedanst. Het was een geslaagde dag en na afloop mocht iedereen een versierd (of niet versierd) plantje mee naar huis nemen. Dank aan het organisatiecomité van WAAG en Rotary Bergpoort!

1) Wat staat er aan het eind van de regenboog?
2) Een cowboy rijdt een stadje in op Vrijdag. Hij blijft drie dagen en vertrekt weer op Vrijdag. Hoe kan dat?
3) Wat zit vol met gaten maar houdt wel water vast?
4) Een jongen viel van een 30 meter hoge ladder maar raakte niet gewond. Hoe kan dat?
5) Welk woord van 4 letters wordt korter als je er 2 letters aan toevoegt?
6) Wat heeft een duim en vier vingers maar leeft niet?
7) Wat heeft een hals maar geen hoofd?
8) Tim’s moeder heeft drie kinderen. De eerste heet April, de tweede Mei en de derde heet …?
9) Je loopt tijdens een hardloopwedstrijd de loper voorbij die op de tweede plek loopt. Op welke plek loop je dan?

De antwoorden vind je hieronder