Nationale tocht aangepast roeien

geplaatst in: Roeien | 0

Ieder jaar staat er een nationale roeitocht voor roeiers met een beperking op de roeikalender. Op 2 juni was het weer zover en leden van WAAG hebben enthousiast deelgenomen aan deze tocht op de Vliet bij roeivereniging Rijnland!

Cilia en Dolf uit Wageningen genieten

Cilia, lid van WAAG (Wageningse Vereniging voor Gehandicaptensport): ‘Het was een prachtige dag. Ik roei nu drie jaar en dit was de eerste keer dat ik deelnam aan deze speciale tocht.’ Enthousiast neemt Dolf het over. Hij roeit ook bij WAAG: ‘Ik ben graag op het water en heb al zes keer met de NAR meegedaan. Vandaag was het door het mooie weer erg druk op het water met veel boten, daardoor waren er veel golven. We moesten moeite doen om droog te blijven!’ De Wageningse begeleiders, Martha, Lineke en Birgit, zijn erg te spreken over de organisatie van Rijnland: ‘We zijn heel gastvrij ontvangen met goede catering en gezellige muziek. Maar het belangrijkste is dat er veel vrijwilligers zijn om te helpen met de boten in en uit het water tillen. Dat gebeurt niet altijd.’ Verslag van www.KNRB.nl