Thema avond verstandelijke beperking en aangepast communiceren

geplaatst in: Uitjes | 0
Kerst in gebarentaal

Op 14 november vond de eerste intern georganiseerde thema-avond plaats. Deze werd druk bezocht; maar liefst 24 vrijwilligers van verschillende activiteiten namen deel! De avond werd verzorgd door een logopediste van Zideris en een vrijwilliger van WAAG. Er werd uitleg gegeven over wat een verstandelijke beperking kan inhouden. En, wat dat met zich mee kan brengen bij het sporten. Daarna werd uitgebreid stilgestaan bij het thema communicatie en hoe je aangepast kan communiceren met je sporters. De vrijwilligers gingen ook praktisch aan de slag; met voorwerpen de sport die je doet uitbeelden, bedenken hoe je sporter communiceert en filmpjes bekijken. We sloten af met oefenen hoe je zelf duidelijker kan zijn in je communicatie, bijvoorbeeld door het gebruiken van gebaren. Het was een boeiende en ook gezellige avond; het was goed om met elkaar van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Op naar de volgende thema-bijeenkomst!

Maaike de Wit