geplaatst in: Feesten, Roeien, Tennis, Uitjes, Zaalsport, Zwemmen | 0

Landelijk worden de mogelijkheden om als vereniging weer actief te gaan verruimd. Dit gaat met name om sporten in de buitenlucht door jeugdigen en de openstelling van de zwembaden. Dit alles onder strikte voorwaarden. Bij WAAG is het sporten voor kinderen tot 12 jaar daardoor weer mogelijk. Deze activiteiten zijn op aangepaste wijze reeds gestart.

Voor de andere deelnemers is het helaas nog niet haalbaar om in de komende maanden meer activiteiten te ontplooien. Daar zijn verschillende redenen voor:

• Veel deelnemers én vrijwilligers vallen in de risicogroepen.
  • Binnensporten kan sowieso nog niet (zaalsport & tennis)
  • De algemene norm van 1,5 meter afstand is praktisch onmogelijk gezien:
    • de benodigde hulp bij omkleden,
    • het in- en uit het water gaan of in een boot zitten,
    • de ondersteuning bij het sporten,
    • het moeilijk uit te leggen is; nabijheid en fysiek contact hoort bij de activiteit.
  • Bij het zwemmen gelden extra regels die de sporten ingewikkeld maken. Denk aan thuis omkleden, niet douchen en extra chloor in het water.
  • Tot slot zijn veel deelnemers nog gebonden aan huis en is taxivervoer een punt van aandacht.

Het bestuur van WAAG en de coördinatoren hebben besloten tot uitstel van alle activiteiten met uitzondering van de eerder genoemde activiteiten met de kindergroepen. Daarom kunnen tot 1 september onze zwem-, zaalsport-, tennis- en roei-activiteiten niet doorgaan. We vinden dit heel spijtig… Maar, het gaat natuurlijk om ieders gezondheid! We willen de risico’s op besmetting bij een sportactiviteit zoveel mogelijk vermijden.

Omdat grote bijeenkomsten voorlopig nog niet zijn toegestaan, gaan ook het lentefeest, de Jan Janssen Classic en de spiksplinternieuwe WAAG sportdag niet door. We hebben goede hoop dat deze volgend jaar wél weer gewoon doorgaan.

Neem gerust contact op met iemand van het bestuur als je nog vragen hebt. Of als je een leuk idee hebt om elkaar toch -op afstand- te ontmoeten!

Vooralsnog lopen de belangrijkste kosten voor WAAG (huur zwembad en zalen) gewoon door en valt met het afgelasten van de Jan Janssen Classic een substantiële donatie weg. Met dat perspectief vragen wij ieders begrip de contributie zoals gebruikelijk te innen. Voordat de contributie van het derde kwartaal wordt geïnd (gepland voor juli) hopen we duidelijkheid te geven over eventuele compensatie.

Een hartelijke groet,
WAAG bestuur