geplaatst in: Feesten, Roeien, Tennis, Uitjes, Zaalsport, Zwemmen | 0

Landelijk worden de mogelijkheden om als vereniging weer actief te gaan verruimd. Dit alles onder strikte voorwaarden. Bij WAAG is het sporten voor kinderen tot 12 jaar, en tennis op buitenbanen daardoor weer mogelijk. Deze activiteiten zijn op aangepaste wijze reeds gestart.

Voor de andere deelnemers is het helaas nog niet haalbaar om in de komende maanden meer activiteiten te ontplooien. Daar zijn verschillende redenen voor:

• Veel deelnemers én vrijwilligers vallen in de risicogroepen.
  • De algemene norm van 1,5 meter afstand is praktisch onmogelijk gezien:
    • de benodigde hulp bij omkleden,
    • het in- en uit het water gaan of in een boot zitten,
    • de ondersteuning bij het sporten,
    • het moeilijk uit te leggen is; nabijheid en fysiek contact hoort bij de activiteit.
  • Tot slot zijn verschillende deelnemers nog gebonden aan huis en is taxivervoer een punt van aandacht.

Het bestuur van WAAG en de coördinatoren hebben besloten tot uitstel van alle activiteiten met uitzondering van de eerder genoemde activiteiten. Daarom kunnen tot 1 september onze zwem-, zaalsport- en roei-activiteiten niet doorgaan. We vinden dit heel spijtig… Maar, het gaat natuurlijk om ieders gezondheid! We willen de risico’s op besmetting bij een sportactiviteit zoveel mogelijk vermijden.

Neem gerust contact op met iemand van het bestuur als je nog vragen hebt. Of als je een leuk idee hebt om elkaar toch -op afstand- te ontmoeten!

Vooralsnog lopen de belangrijkste kosten voor WAAG (huur zwembad en zalen) gewoon door en valt met het afgelasten van de Jan Janssen Classic een substantiële donatie weg. Met dat perspectief vragen wij ieders begrip de contributie zoals gebruikelijk te innen. In een apart bericht lees je hoe je contributie eventueel kunt terugvragen.

Een hartelijke groet,
WAAG bestuur