Vrijwilligersmiddag in stadion van FC Wageningen

geplaatst in: Uitjes | 0

Zaterdag 26 september was weer een prachtige dag voor de jaarlijkse  vrijwilligersmiddag. Het zonnetje vergezelde ons net als het jaar ervoor. Alleen ditmaal hadden we het hogerop gezocht: niet in het beekdal maar op de berg ernaast. We brachten een bezoek aan het stadion van F.C. Wageningen.

Na de opheffing van de voetbalvereniging FC Wageningen – nu alweer ongeveer 30 jaar geleden – houdt een groep vrijwilligers het stadion en met name het veld in conditie.

Bij aankomst in het stadion werden we ontvangen met koffie en koek. Daarna nam Harold van Kooten ons mee naar de glorietijd van de FC. Hij vertelde over de activiteiten van de vrijwilligersgroep en hoe tegelijk de naam en faam van de eerdere eredivisieclub in ere wordt gehouden. De prachtige fotoreportage wekte de sfeer van toen verder tot leven. Zo zagen we hoe de tribunes vroeger tjokvol vol zaten met juichende fans.

Tot slot wandelden we een rondje door het stadion en kregen we een nog beter beeld van hoe het er vroeger aan toe moet zijn gegaan. Het was mooi om te zien dat het station nu weer opknapt door het werk van vrijwilligersgroep. Zo worden er bijvoorbeeld weer trainingskampen georganiseerd door diverse topclubs van over de hele wereld.

Na de rondleiding was er de gebruikelijke gelegenheid om elkaar bij te praten. Vooral over de aanpak van Corona bij de verschillende activiteiten werden ervaringen uitgewisseld. Al met al weer een superdag!