WAAG - Vereniging Sport en Recreatie voor mensen met een beperking in Wageningen e.o.

Nieuws

Aankondiging: Sportdag WAAG op zaterdagmiddag 8 juli 2023

Lentefeest WAAG op zaterdagmiddag 15 april 2023

Zet in je agenda: op zaterdagmiddag 15 april a.s. viert WAAG haar jaarlijkse Lentefeest, dit keer in de Boerewaoge (Meikade 89a, Ederveen).

Het feest begint om 13:30 uur en zal zo rond 18:00 uur weer afgelopen zijn.

Alle leden en vrijwilligers ontvangen tijdig een uitnodiging met nadere informatie.

Herfstfeest van WAAG op zaterdag 5 november

aaOp 5 november was het zover, het was Herfstfeest in Doelum in Renkum! Geen maaltijd maar wel veel lekkers en swingen op muziek met verzoeknummers. De Deejays wisten de stemming erin te krijgen. Voor de feestgangers die wat rustiger aan wilden doen was er ook plek. Het was een gezellige boel.
Met de Quiz werden we uitgedaagd. Bijna iedereen wist de antwoorden, dat is knap.
Bedankt Loes en Martin, jullie hebben het feest fantastisch georganiseerd.aa

Margreet Bos was 25 jaar lid en werd gehuldigd. Ze had een verrassing voor ons.
Ze deelde haar verjaardagscadeau met ons en zo kreeg WAAG een cheque van haar t.w.v. € 1500,-. Geweldig Margreet, zo kan WAAG een mooie club blijven en we hopen dat je nog lang lid blijft!

aaVoor jong en oud was het een mooie avond die vraagt om een vervolg in 2023. Je ideeën om het feest nog leuker te maken zijn ook welkom. Je kunt ze sturen naar infosport@sportclubwaag.nl . Trouwens, ook als je wilt mee organiseren ben je welkom als sportief lid of vrijwilliger. Zo wordt het steeds meer een feest van ons allemaal!

 

Extra Algemene Ledenvergadering op 17 oktober 2022

Op maandagavond 17 oktober hield WAAG een extra ALV, bij Thuis in de Stationsstraat in Wageningen. Op de agenda stond o.a. de bijgestelde Begroting voor 2023 en het voorstel voor contributieverhoging in 2023. Sinds het najaar van 2022 heeft WAAG te maken met extra kosten ten gevolge van de hogere huurprijzen in verband met de fors gestegen energiekosten, en in 2023 zal dit verder toenemen. Het toenemende begrotingstekort kan WAAG dit jaar dekken uit onze reserves, maar in 2023 e.v. streven we naar een sluitende begroting. Het bestuur heeft daarom een voorstel met een aantal maatregelen uitgewerkt, en deze zijn door de ALV met algemene instemming goedgekeurd.

Wat verandert er in 2023? Besloten is om de zwemtijden op de woensdagavond en zaterdagochtend in De Bongerd aan te passen aan die van de andere zwemgroepen, dat wil zeggen 1 uur per groep. Dit zal leiden tot een vermindering van de forse huurkosten die wij betalen. Verder zullen de contributies die de leden aan WAAG betalen per 1-1-2023 worden verhoogd met ca. 20%. Een flinke stijging, maar reëel en nodig omdat de contributies sinds 2016 ongewijzigd zijn gebleven. Voor de meeste deelnemers betekent dit dat zij per maand enkele euro’s meer gaan betalen. Wij zullen onze leden attenderen op de gemeentelijke regelingen die er zijn voor financiële vergoeding van de kosten van o.a. sportlidmaatschap, zoals het Ik doe mee fonds in Wageningen en de Gelrepas in Renkum en Arnhem.

Verdere informatie over de nieuwe contributietarieven is binnenkort te vinden op de betreffende pagina onder ”Lidmaatschap”.


WAAG op de Banenmarkt van het Vrijwilligers Centrum Wageningen

BanenmarktOp maandag 10 oktober,  van 19:00 tot 21:00 uur, organiseerde het Vrijwilligers Centrum Wageningen een Banenmarkt Vrijwilligerswerk in de Wageningse bibliotheek (Stationsstraat 2).

Natuurlijk was WAAG daar ook aanwezig. Voor onze huidige vacatures, klik hier.

 

Vrijwilligersmiddag WAAG

D2D1Op zaterdag 1 oktober was er een middag voor de vrijwilligers van WAAG. Een groep vrijwilligers bezocht “Het Depot” in Wageningen. Het Depot is een beeldengalerij, waar hedendaagse beeldhouwkunst wordt tentoongesteld. De nadruk ligt daarbij op torsen en fragmenten van menselijke lichamen. In Het Depot is interessante kunst te zien, die we met belangstelling hebben bekeken. Het bezoek aan Het Depot werd afgesloten met koffie (of een drankje) en gebak in het restaurant van Het Depot. Anke en Jeannet hadden de vrijwilligersmiddag voorbereid.

 

WAAG op de Molenmarkt Wageningen

Op zaterdag 10 september vond in Wageningen de Molenmarkt plaats. Ook WAAG had er een marktkraam.


Bijscholingscursus Toezicht en Reddend Zwemmen

Op 2 juli en 27 augustus 2022 werd er in het zwembad van Doelum een cursus “Toezicht en Reddend Zwemmen” verzorgd voor de vrijwilligers bij onze zwemactiviteiten. Bij de zwemuren van WAAG moeten er namelijk altijd enkele gecertificeerde vrijwilligers (“toezichthouders”) aanwezig zijn.

De cursus werd afgesloten met een korte zwemtest, die door de 10 deelnemers met goed resultaat werd afgelegd. Zij zijn nu klaar om het zwemseizoen 2022-2023 op een veilige en verantwoorde manier te begeleiden.

 

Sportdag WAAG op zaterdag 9 juli 2022

De ervaringen van Thomas en Martine:

Martine moest al vroeg opstaan, om te helpen met het opbouwen van de sportdag. Thomas kon gelukkig wat langer uitslapen, hij hoefde pas om half 11 bij het sportterrein te zijn. Dat was nog wel spannend, want papa was verkeerd gereden.
Bij de inschrijftafel kregen we een armbandje met een nummer van het groepje. Maar we zijn stiekem samen in hetzelfde groepje gegaan.

Na de warming-up (hoofd, schouders, knie en teen) en de opening door Ronnie Tober, begonnen we met volleybal. Dat was erg moeilijk, omdat je niet kon zien of er een bal aankwam.

Als tweede gingen we voetballen met hele grote voetbal. Thomas was een hele goede keeper.
Het volgende onderdeel was blokken omgooien, hier waren alle leden van ons team erg goed in. Daarna kwam de tennisopdracht, dat ging helemaal fantastisch. Maar wat wil je, met zulke goede tennissers in je team.

Het favoriete onderdeel van ons (en ik denk van wel meer deelnemers) was pannenkoeken eten. Wat waren ze lekker!

Na de demonstratie van de racerunners ging het programma weer verder. We hebben eerst jeu de boules gespeeld, waar Thomas twee keer won. Daarna mochten we lekker trommelen op de djembé.
Het kegelspel dat volgde was best lastig, vooral toen Martine er zich ook mee ging bemoeien. Als laatste speelden we een waterspel. Het water van de sponzen moest via een parcours in de emmer komen. Maar dit werd voor een deel van ons team al snel een watergevecht, met het mooie weer was dat lekker verfrissend.

Aan het einde van dag kregen alle deelnemers een medaille. Het was een hele leuke dag, Martin bedankt voor het organiseren!


BHV cursus bij WAAG

Op de avonden van 20 en 27 juni vond er in zwembad de Bongerd een BHV-cursus plaats voor de vrijwilligers van WAAG. Hier heb ik samen met nog 7 andere vrijwilligers geleerd hoe wij moeten omgaan met noodgevallen als brand of iemand die onwel wordt. Best wel spannend dus!

Op de eerste avond leerden wij omgaan met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Dat is een apparaat dat gebruikt wordt wanneer iemand een hartstilstand heeft. We mochten oefenen op speciale poppen die hier voor bedoeld waren. En blijkbaar deden we het niet eens slecht, want we zijn geen enkele pop verloren die avond. Het belangrijkste wat ik van die avond heb geleerd is om iedereen om je heen een taak te geven zodat je zo snel mogelijk kunt handelen. “Jij, bel 112! En jij, haal de AED!”

BHVbrandDe tweede avond leerden we omgaan met brand. Blijkbaar kan je niet elk brandje zomaar even blussen, je moet echt weten wat je doet! Wist je bijvoorbeeld dat je bij een brandende pan altijd de deksel er op moet zetten en niet met water moet blussen? Dit mochten we aan het eind ook nog zelf proberen. Ik vond dat best spannend, maar gelukkig heb ik mijn wenkbrauwen niet afgebrand.

Al met al waren het heel nuttige avonden en hebben we veel geleerd. En om maar aan te tonen hoe nuttig het was: nog geen maand later kreeg iemand waarmee ik aan het wandelen was een epileptische aanval. In plaats van in paniek te raken, wist ik door de cursus precies wat ik moest doen en is het allemaal goed afgelopen gelukkig. Zo zie je maar hoe handig het is om zo’n BHV-cursus op zak te hebben!

Ben jij als vrijwilliger ook enthousiast geworden en wil je ook een cursus volgen? Dan heb je geluk, want WAAG biedt regelmatig nieuwe cursussen aan. Voor meer informatie, neem je contact op met infosport@sportclubwaag.nl.

Sijmen Vedder, vrijwilliger bij zwemmen in de Bongerd

Roeipicknick STOER

Zaterdagochtend 30 juli 2022 om 10 over 11 (er moesten nog foto’s worden genomen) vertrokken de STOER-roeiers, Thea, Dolf, Coen, Cilia, Frits, Femke en Niels met 6 maatjes in 3 roeiboten voor een roeitocht over de Rijn richting picknickplek. We hadden prachtig weer, iedereen had allerlei heerlijke gerechtjes meegenomen voor de picknick, dus we stapten met zijn 13-en goedgemutst in de boten om met de tocht te beginnen. Voor de meeste roeiers was de eindbestemming, een strandje voorbij het pontje van Opheusden, best een grote afstand. Dus we waren blij maar vooral trots dat we daar rond half 1 aan land konden stappen. Alle lekkernijen werden op de meegebrachte picknickkleden uitgestald en het zag er allemaal heerlijk uit. Ondertussen was onze gast Heico, die het witte huisje van het Utrechts landschap een beetje verderop huurt, ook gearriveerd om gezellig mee te eten.

Heico had aangeboden dat we het huisje mochten bezoeken en we konden gebruikmaken van zijn sanitair. Hiervoor moesten we een stukje wandelen en kwamen we in een gebied waar we zonder Heico niet mochten komen. We kregen er een rondleiding in het huisje en de omgeving met uitzicht op de Rijn aan de ene kant, op een plas met o.a. lepelaars en aan de andere kant. Wat hebben we geboft met Heico! Op de terugweg naar de boten is nog een panoramafoto gemaakt waarbij de groep links in Utrecht en rechts in Gelderland staat.

We namen afscheid van Heico die ons hielp met wegvaren en ons bovendien uitnodigde in oktober terug te komen om walnoten te rapen. Om 4 uur waren we weer terug en werden we door maatje Leo getrakteerd op een ijsje. Het was een zeer geslaagde roei-picknickdag.

Namens STOER, roeimaatje Lineke