Zwemmen Renkum


Zwembad ‘MFC Doelum’
Hogenkampseweg 45, 6871 JK Renkum

 

 

  • Aangepaste kleedruimte
  • Verplaatsbare tillift & badlift
  • Diverse drijfmiddelen
  • Douche/bad stoel
  • Wedstrijdbad: 25 m, 2 m diep, 28ºC
  • Doelgroepenbad: 15 m, verstelbare diepte (bij ons 140-145 cm), 31ºC


Zaterdag

10:00 – 11:00 (volwassenen)
10:30 – 11.30 (kind en jeugd)
11:30 – 12.30 (zwemles kinderen)
Coördinator: Loes Laport
waagdoelum@gmail.com

Om 10:00 uur beginnen de volwassenen die baantjes willen trekken in het wedstrijdbad.
In dit bad moet actief gezwommen worden omdat het overal diep is (2 meter). Er kan hier niet gerust worden door te gaan staan. Tijdens het banen zwemmen worden verschillende slagen geoefend en worden verschillende attributen gebruikt.

Om 10:00 uur starten de volwassenen die wat meer begeleiding nodig hebben in het doelgroepen bad.
De prioriteit ligt hier bij zelfredzaamheid en het stimuleren om te bewegen in het water. Deze groepsactiviteit wordt ondersteund door vrijwilligers, zowel op de kant als in het water. Om 10:30 uur komt de hele volwassenengroep samen in het doelgroepenbad waar nog een half uurtje in het warme water gezwommen of gespeeld kan worden.

Om 10:30 uur start de jeugdgroep in het wedstrijdbad.
Er zwemmen kinderen met een diploma/certificaat waarbij alle aangeleerde slagen op een speelse manier worden onderhouden. Ook worden er weer nieuwe slagen en vaardigheden aangeleerd, waarbij verschillende thema’s de revue passeren. Deze groep wordt ondersteund door een ervaren zweminstructeur, vrijwilligers en ouders. Vanaf 11.00 uur gaat deze groep naar het doelgroepen bad waar ze nog even gezellig met elkaar kunnen spelen in het warme water.

Om 11:30 uur start de zwemles voor kinderen van 5-13 jaar in het doelgroepenbad.

Dit gebeurt in een kleine groep onder leiding van een zwemonderwijzer. Zwemlessen hebben primair het doel om zelfredzaam te worden. Op weg naar een diploma wordt er gewerkt met certificaten als tussendoel. Een ouder of verzorger kan bij de les aanwezig blijven in de zwemzaal. De zwemles duurt 45 minuten met aansluitend 15 minuten vrij spelen. Uiteraard zijn u en uw kind ook al op een eerder tijdstip welkom om alvast samen in het doelgroepenbad te oefenen. Vanaf 11:00 uur is het bad beschikbaar voor u en uw kind.


Als je interesse hebt, kom dan gerust eens kijken of het wat voor je is. Neem vooraf even contact op met de coördinator, dan maken we tijd voor je.

Scroll naar boven